Kuvaus

Porvoon uusi apteekki uuden edessä

Porvoon uusi apteekki on toiminut Porvoon torin kulmalla jo vuosikymmeniä ja paikka tunnetaankin paikallisten keskuudessa ”apteekin kulmana”. Kun apteekkari Jari Hanski sai apteekkiluvan, alkoi hän pohtimaan uudistuksen tarvetta.

“Kun tulin Porvoon uuteen apteekkiin reilut 2 vuotta sitten, totesin että apteekkiin tulisi saada nykyaikaisempi ilme. 2 vuotta asia eteni ajatuksissa ja suunnittelussa ennen kuin apteekki sai uuden kuosinsa, Jari kertoo ja lisää:

Ongelmana oli raskaat ja tilaa vievät kalusteet sekä huono valaistus. Keskilattiakalusteiden sijoittelussa oli parantamisen varaa. Ovensuussa oli kaksi erillistä kassaa. Takatilat olivat näkyvillä asiakkaille ja reseptitiskit eivät täyttäneet työergonomian vaatimuksia.”

Jari Hanski, apteekkari

Apteekin uudistuksesta oli selkeä visio

Apteekin liiketila on vanha ja monimuotoinen useine kulmineen ja pilareineen. Uudistus täytyi pohtia huolella, jotta tilasta saadaan kaikki hyöty irti. Muutettavia asioita oli paljon ja ajatuksia uudistuksesta vieläkin enemmän – miten ne saataisiin toteutumaan vai saadaanko ylipäätään?

”Tavoitteena oli uudistaa apteekin ilme ja tuoda se nykyaikaan. Tärkeää oli että löydän suunnittelijan, joka pystyy ”lukemaan” näkemykseni siitä millaisen apteekin haluan.”

”Tein useita tarjouspyyntöjä sekä kyselin kollegoiden mielipiteitä eri toimijoista. Muilla oli hyviä kokemuksia Jewallista ja vaikka heidän kotipaikkansa on kaukana Porvoosta, Seinäjoella, ajattelin että tämä ei olisi käytännön toteutuksen esteenä. Lisäksi suunnitelmavaiheessa saamani erinomaiset 3D -kuvat helpottivat näkemään ja ymmärtämään miltä lopputulos näyttää”, apteekkari Jari Hanski toteaa ja lisää:

”Jewallin suunnitelma oli mielestäni järkevin ja kustannustehokkain.”

Apteekki tuotiin kertaheitolla 2020 -luvulle

Jewallin edustajat kävivät alkuvaiheessa tekemässä tarvittavat mittaukset ja sen jälkeen asiat hoituivat pitkälti Teams-palaverien kautta.

”Itse kalusteremontin toteutus oli aika haastava, koska halusimme minimoida apteekin kiinnioloajan. Haastavasta toteutuksesta huolimatta projekti onnistui hienosti. Eikä siitä ollut suunniteltua enemmän haittaa asiakaspalvelulle”, Jari muistelee projektin kulkua.

”Suunnittelun lähtökohdat olivat selkeät, mutta toteutuksen kannalta oli pitkä liuta huomioitavia asioita. Tilasta otettiin tarkat mitat, jotta saadaan tilan jokainen sentti hyötykäyttöön. Lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä, sillä tilankäyttö on huipussaan – palveluvalinnan tilan tehokkuus on maksimoitu apteekin käyttöön. Ja kuin pisteenä i:n päällä toteutimme kauniin Porvoolaisen jokirantamaiseman kuvan isolle akustiikkalevylle suoratoimitustiskin läheisyyteen”, toteaa Jewallin suunnittelija Jaakko Väisälä.

Ota yhteyttä!

Jewall Oy

Yli 30 vuoden ajan olemme mahdollistaneet satoja myymäläunelmia. Toteutuksia on tehty kokonaisten myymäläkonseptien luomisesta aina yksittäisiin esillepanokalusteisiin.

Toteutamme viihtyisät myymälätilat suunnittelusta toteutukseen omassa seinäjokelaisessa kalustetehtaassamme.

Myymälän uudistaminen on kanssamme helppoa. Ota ihmeessä yhteyttä!