Kuvaus

Vaasan keskusapteekki

Fiksu apteekkisuunnittelu ja kaunis kalustus vaikuttivat asiakkaiden käytökseen yllättävällä tavalla

Apteekkari ilahtui huomatessaan, mitä uuden apteekin kalusteet ovat saaneet aikaan: nopean käynnin sijaan asiakkaat viihtyvät apteekissa ja tulevat shoppailemaan ilman erityistä tarvetta.

Vaikka Vaasan keskusapteekin muutto tapahtui vauhdilla, pysyi apteekkisuunnittelu ja -kalustusprojekti aikataulussa. Lue, mitkä ovat avaimet onnistuneeseen myymäläkalustukseen.

“Asiakkailta tulee valtavasti palautetta erityisesti apteekin valoisuudesta, hyvästä intimiteetistä ja helposta liikkumisesta.”

Tiina Heikkilä, apteekkari

Muutto oli oiva tilaisuus uudistaa apteekin kalusteet

Vaasan keskusapteekki muutti uusiin tiloihin vappuna 2017. Koska vanhan paikan sisustus oli lähes kymmenen vuotta vanha, oli apteekkari Tiina Heikkilälle selvää, että ilme menee kokonaan uusiksi.

Tavoitteet olivat selkeät. Uuden apteekin haluttiin olevan:

  • Viihtyisä, valoisa ja kaunis
  • Asiakkaiden intimiteettisuojaa kunnioittava
  • Käytännöllinen, jotta apteekissa on tilaa liikkua lastenrattaiden, pyörätuolin ja rollaattorin kanssa
  • Ergonominen henkilökunnalle.

“Toivoimme, että saamme käytännöllisen ja viihtyisän tilan niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. Lisäksi oli tärkeää, että asiakkaiden intimiteettisuoja paranee sekä resepti- että palvelutilassa”, Heikkilä selventää.

Apteekkisuunnittelijalta kaivattiin selkeää kustannusarviota ja sujuvaa kommunikointia

“Toivoin yhteistyökumppanilta myös näkemystä siihen, miten voisimme hyödyntää vanhoja kalusteita, ettei kaikkea tarvitse heittää roskiin”, Heikkilä lisää.

Heikkilä keskusteli kolmen alan toimijan kanssa, mutta oli kuullut kollegaltaan hyvää erityisesti Jewallista. Päätöksenteon pohjaksi apteekkari kävi tutustumassa useampaan Jewallin tekemään apteekkiin ja vakuuttui työn jäljestä.

“Jewallin eduksi nousivat mukavat ihmiset! Jaakon kanssa oli helppo jutella ja ideoida, ja heiltä sai selkeän kustannusarvion projektista”, Heikkilä kommentoi.

Kättä paiskattiin ja yhdessä päätettiin, että lopputuloksena syntyy aivan uudenlainen apteekkikokemus.

Kaunis ja toimiva apteekki saa kiitosta asiakkailta

Apteekkisuunnittelun ja kalusteuudistuksen tavoitteet täyttyivät sekä budjetin että aikataulun osalta. Henkilökunta viihtyy valoisissa työtiloissa ja uusien kalusteiden ergonomia on kohdallaan: jokainen voi säätää työpisteensä juuri itselleen sopivaksi.

“Asiakkailta tulee valtavasti palautetta erityisesti apteekin valoisuudesta, hyvästä intimiteetistä ja helposta liikkumisesta”, Heikkilä kertoo.

Myymäläkalusteiden muunneltavuus on ilahduttanut henkilökuntaa, sillä pyörillä liikkuvia kalusteita on helppo uudelleenjärjestellä kampanjoiden mukaan. Uudistus mahdollisti apteekille myös uuden palvelun; tiloihin rakennettiin terveyspiste, jossa mitataan asiakkaiden verenpaineita.

Apteekin uusi ilme näkyy vilkkaampana asiakasvirtana

Heikkilä on erityisen iloinen uudistuksen tuomasta asiakaskäytöksen muutoksesta.

“Aiemmin asiakkaat tulivat vain jos heillä oli asiaa, mutta nyt he tulevat shoppailemaan ja tekevätkin ostoksia. Täällä helppo olla ja asiakkaat saavat rauhassa tutkia tuotteita, sillä tilaa riittää.”

Apteekkari suosittelee Jewallia ilolla muille apteekkisuunnittelua ja myymäläkalusteita tarvitseville, etenkin toimivan yhteistyön ja pitävän kustannusarvion ansiosta. Jewall sai kiitosta myös vaivannäöstä vanhojen kalusteiden hyödyntämisen suhteen, kun kaikesta ei tarvinnutkaan hankkiutua eroon.

Rakentavaa palautetta kysyttäessä Heikkilää hymyilyttää.

“Ei tule mieleen mitään, koska kaikki toimi niin hyvin ja palvelu ylitti odotukset. Nytkin, jos tarvitsemme esimerkiksi lisähyllyjä, saamme ne helposti ja vältymme mittailulta. Saimme esimerkiksi korona-ajan vaatimat pisarasuojat todella nopeasti, sillä Jewall tiesi tiskiemme mitat enempiä kyselemättä”, Heikkilä lopettaa.

3D-visualisointikuvia

Kuvia toteutuksesta

Toteuttamiamme apteekkeja

Katso kaikki referenssit

Ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jewall Oy

Yli 30 vuoden ajan olemme mahdollistaneet satoja myymäläunelmia. Toteutuksia on tehty kokonaisten myymäläkonseptien luomisesta aina yksittäisiin esillepanokalusteisiin.

Toteutamme viihtyisät myymälätilat suunnittelusta toteutukseen omassa seinäjokelaisessa kalustetehtaassamme.

Myymälän uudistaminen on kanssamme helppoa. Ota ihmeessä yhteyttä!