Kuvaus

Karttulan apteekki

Apteekin muutto pankin vanhaan tilaan

Karttulan apteekki oli uuden tilanteen edessä kun apteekin liiketilaa uhkasi purku. Apteekkari Petteri Pietikäinen ei jäänyt odottamaan varsinaista purkupäätöstä, vaan lähti toimimaan ennalta.

“Irtisanoimme vuokrasopimuksen. Tien toisella puolella sijaitsi Osuuspankin vanhan konttorin tilat, joihin olimmekin käyneet tutustumassa vuotta aiemmin. Sijainti oli hyvä, joten se oli luontainen vaihtoehto apteekin uudeksi liiketilaksi. Olimme ennen irtisanomista yhteydessä Jewalliin ja kysyimme miten asiassa olisi viisainta edetä, Petteri kertoo ja jatkaa:

Osuuspankin rakennus on vanha ja siitä ei ollut mittatarkkaa pohjakuvaa olemassa. Jewallilta tultiinkin ripeästi paikan päälle tutustumaan liiketilaan ja samalla he mittasivat tilan laserilla ja kuvasivat liiketilan suunnitelmia varten. Heiltä tuli sovitussa aikataulussa pohjapiirustukset tilasta ja kun tarjouskin oli kohdillaan, niin oli helppo tehdä päätös yhteistyöstä. Päätökseen vaikuttivat myös kollegan kokemukset Jewallista.”

Petteri Pietikäinen, apteekkari

Vanhojen apteekkikalusteiden hyötykäyttö

Apteekissa oli ennestään hyväkuntoiset kalusteet ja olikin varsin luonnollista, että niitä käytetään mahdollisimman paljon hyväksi myös uudessa liiketilassa.

“Meidän tahtotilamme oli saada apteekin muutto suoritettua irtisanomisajan puitteissa hyödyntäen vanhoja kalusteita mahdollisimman paljon. Tämä ei ollut Jewallille ongelma, vaan he ottivat asian huomioon suunnittelussa. Uusi liiketila oli isompi, joten luonnollisesti sinne tehtiin lisäksi uusia kalusteita. Vaikka vanhat kalusteet eivät olleetkaan Jewallin valmistamia, niin uudet kalusteet toteutettiin lähes identtisen näköisinä ja ne sopivat hyvin vanhojen kalusteiden kaveriksi ja apteekin ilme näyttää yhtenäiseltä, apteekkari Petteri Pietikäinen toteaa.

”Pankilta vapaaksi jäänyt tila oli jokseenkin sokkeloinen ja siellä oli useita pilareita. Tämä asetti suunnitteluvaiheeseen haastetta kun vanhoja kalusteita soviteltiin tilaan. Oli tärkeää saada tarkat mitat tilasta ja kalusteista ja näin saimmekin neliöt mukavasti hyötykäyttöön. Kiitosta täytyy antaa myös apteekin suuntaan – yhteydenpito oli hyvää ja saimme nopeasti vastaukset kysymyksiimme”, toteaa Jewallin suunnittelija Jaakko Väisälä.

Apteekin muutto on iso asia ja kumppanin valinta tärkeää

“Yhteistyömme sujui erinomaisesti. Jewall piti meidät tietoisena missä mennään ja tarvittaessa varmisteli meiltä asioita. Aina tarvittaessa otettiin napakka tai perusteellisempi Teams -palaveri ja asioita vietiin eteenpäin. Tuli tunne, että keskinäinen ymmärryksemme oli korkealla tasolla.

Nostamme lisäksi hattua Jewallille siitä, että he eivät lupailleet mistään asiasta liikoja. Päinvastoin suunnitelma ja toteutus olivat aika maanläheisiä, mikä sopi meille enemmän kuin hyvin. Heiltä tuli vinkkejä siitä missä kohtaa voidaan säästää kustannuksissa ja mm. pystyimme pienellä vaivalla muuttamaan vanhat kalusteet oman henkilökunnan voimin uuteen tilaan. Valmista tuli ajallaan ja budjetti piti kutinsa”, Petteri totea lopuksi.

Toteuttamiamme apteekkeja

Katso kaikki referenssit

Ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jewall Oy

Yli 30 vuoden ajan olemme mahdollistaneet satoja myymäläunelmia. Toteutuksia on tehty kokonaisten myymäläkonseptien luomisesta aina yksittäisiin esillepanokalusteisiin.

Toteutamme viihtyisät myymälätilat suunnittelusta toteutukseen omassa seinäjokelaisessa kalustetehtaassamme.

Myymälän uudistaminen on kanssamme helppoa. Ota ihmeessä yhteyttä!