Toimivat ratkaisut apteekin arjessa – 3 nopeaa ja helppoa vinkkiä!

Toimivat tilat apteekissa lisäävät sekä henkilökunnan työtyytyväisyyttä että tuovat työhön tehokkuutta. Arjessa käytännölliset ja siistit tilat toimivat positiivisena erottautumistekijä niin asiakkaille kuin myös farmaseuteille esimerkiksi rekrytointitilanteessa. Lue 3 nopeaa ja helppoa vinkkiä, joilla voi lisätä viihtyisyyttä apteekkiin.

  1. Vaihda kellastuneet hintalaput ja hintalistat
   Tuotteiden hinnat saattavat pysyä pitkäänkin samana, jolloin auringon valo sekä huonevalaistus kellastavat hintalappuja kuin myös hintalistoja. Vinkki! Ota ennen ja jälkeen kuva niin näet freesin lopputuloksen vielä selkeämmin!
  2. Tarkista, että kohdevaloissa on lamppu ja että se toimii!
   Välillä on hyvä myös miettiä asiakkaan näkökulmasta valon kohdennusta; osuuko valo esimerkiksi pidempää tai lyhyempää henkilöä häikäisevästi silmään tai onko valo kohdennettu hyllyn tuotteisiin oikein. Joskus huonosti kohdistettu valo saattaa tehdä ikäviä varjoja ja estää näin pakkauksien luettavuutta.
  3. Siisti reseptintoimituspiste tasaisin väliajoin.
   Farmasistit tietävät, että monesti työpöydälle saattaa kertyä lippua ja lappua, kollauslaatikkoja, kyniä ja muuta, riippuen vähän mitä päivän aikana on tullut eteen. Keksittekö yhdessä hyviä ja toimivia säilytysratkaisuja reseptintoimitukseen?

Jos suunnittelet tilamuutosta apteekkiin, lue meidän Jaakon 3+1 vinkkiä toimiviin tilaratkaisuihin:

  1. Tilasuunnittelu:
   Tilasuunnittelu on kaiken perusta! Huolella mietitty asiakaspolku ja ihmisten sekä tavaroiden vaivaton liikkuminen luovat pohjan toimivalle ja tuottavalle apteekkiliiketilalle. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota kalusteiden muunneltavuuteen ja liikuteltavuuteen, hyllykylttien vaihdettavuuteen sekä erottuvaan mutta tasapainoiseen yleisilmeeseen ja värimaailmaan. Kalusteiden muuntojoustavuus mahdollistaa myöhemmin muutosten tekemisen pienellä vaivalla ilman suuria kustannuksia, olipa kyse tuoteryhmien sijoittelujen muutoksista tai kalusteiden järjestyksestä
  2. Reseptitiski:
   Reseptitiski on farmaseutin ja asiakkaan tärkein kohtauspaikka. Intimiteettisuojan lisäksi tulee huomioida asiakkaan koko polku odotustilasta tiskille: mihin käsilaukut ja ostoskassit sijoittuvat, onko asiakkaalla ostoskärryt mukana ja mitä asiakas katselee lääkkeiden käsittelyn ajan. Jouhevan asiakaspalvelutilanteen takaamiseksi farmaseutilla tulee olla kaikki tarvittavat käden ulottuvilla tai helposti noudettavissa. Lisäksi usein on tarpeellista huolehtia, että farmaseutilla on näköyhteys palveluvalinnan tilaan.
  3. Valaistus:
   Valaistus on keskeinen osa apteekkiliiketilaa. Hyvään yleisvalaistukseen kannattaa aina panostaa. Kohdevaloilla voidaan korostaa apteekkiliiketilan keskeisiä osia kuten kassaa tai nostaa esiin tuotteita tai tuoteryhmiä hyllyllä. Kosmetiikkakalusteissa valaistusta käytetään tehosteena lähes poikkeuksetta. Luonnonvaloa hyödyntämällä voidaan pehmentää apteekkiliiketilan yleisilmettä.

+ 1 Siivous:
Helposti puhtaana pidettävät ja kestävät pinnat luovat perustan ja nokkelilla ratkaisuilla voidaan helpottaa siistijän päivittäistä työtä. Roskisten sijoittelu, siirrettävyys ja helppo tyhjennettävyys on keskeistä. Käytännölliset johtokotelot pitävät johdot siististi paikallaan ja helpottavat pintojen pyyhkimistä. Ja kun huolehdit ikkunoiden säännöllisestä pesusta, niin luonnonvalo lisääntyy liiketilassa mukavasti.

On hyvä muistaa, että kotoa tuttu kikka pätee myös liiketilassa: kun kaikella on oma paikkansa, pysyvät tilat siistinä. Säilytystilojen suunnitteluun kannattaa siis käyttää aikaa!

Meillä Jewallilla on lähes 20 vuoden kokemus apteekkiliiketilojen suunnittelusta ja kalustamisesta. Olemme luotettava kotimainen toimija ja autamme sinua saamaan toimivat tilaratkaisut!

Ota yhteyttä:
Marko Ojala
0400 557 317
marko.ojala@jewall.fi

Ota yhteyttä!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jewall Oy

Yli 30 vuoden ajan olemme mahdollistaneet satoja myymäläunelmia. Toteutuksia on tehty kokonaisten myymäläkonseptien luomisesta aina yksittäisiin esillepanokalusteisiin.

Toteutamme viihtyisät myymälätilat suunnittelusta toteutukseen omassa seinäjokelaisessa kalustetehtaassamme.

Myymälän uudistaminen on kanssamme helppoa. Ota ihmeessä yhteyttä!