Miten valita oikeat kalusteet?

Sisustus on avainasemassa miellyttävän ja kutsuvan ilmapiirin luomisessa. Kalustevalinnoissa on tärkeää ottaa huomioon ainakin kalusteiden toiminnallisuus, kestävyys ja tyyli. Jewall Oy panostaa laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin, jotka kestävät ravintolan arjen kiireitä ja kulutusta. On myös tärkeää miettiä asiakasvirtoja ja tilan käyttöä, jotta kalusteet palvelevat sekä asiakkaiden että henkilökunnan tarpeita, niin ravintolan kuin keittiönkin puolella.

Kun suunnittelet ravintolasi sisustusta ja kalusteita, mieti esimerkiksi seuraavia seikkoja: asiakaspaikkojen määrä, liikkumistilat ja esteettömyys. Kalusteiden tulee olla helposti puhdistettavia ja niiden pitäisi sopia yhteen ravintolasi teeman ja ilmeen kanssa. Tarjoamme monipuolisen valikoiman kalusteita, jotka täyttävät kaikki nämä kriteerit ja auttavat luomaan toimivan ja viihtyisän tilan.

Luo ravintolaan erityistä tunnelmaa uniikeilla kalusteratkaisuilla

Ravintolan tunnelma syntyy monista tekijöistä, ja kalusteet ovat niiden joukossa keskeisessä roolissa. Valitsemalla oikeat tuolit, pöydät, tiskit, säilytyskaapit ja muut kalusteet voit vaikuttaa suuresti siihen, millaisen ensivaikutelman asiakkaat saavat tilastasi ja palaavatko he vieraaksesi uudestaan. Pallottele mielessäsi, haluatko luoda rennon ja kotoisan tunnelman vai tavoitteletko esimerkiksi ylellisempää ja eleganttia ilmettä. Asiantuntijamme auttavat sinua suunnittelussa, jotta voimme yhdessä luoda haluamasi ilmapiirin.

Värien ja eri materiaalien yhdistely on tärkeä osa tunnelman luomista. Lämmin puu vai viileä metalli – jokaisella materiaalilla on oma vaikutuksensa esimerkiksi tilan tuntuun. Muista myös valaistuksen merkitys: se voi muuttaa kalusteiden ilmeen ja vaikuttaa koko ravintolan tunnelmaan. Valolla leikittelemällä voit korostaa tiettyjä yksityiskohtia ja häivyttää toisia taka-alalle.

Ravintolakalusteiden ylläpito

Kalusteiden säännöllinen puhdistus ja tarvittaessa huolto ovat avainasemassa pitkäikäisyyden kannalta. Kannattaa valita kalusteet, jotka on helppo pitää puhtaana ja jotka kestävät kovaa käyttöä, tilasta riippuen. Tahrat ja lika vaikuttavat ravintolakokemukseen, joten on tärkeää, että kalusteet ovat aina siistissä kunnossa.

Älä unohda myöskään ergonomiaa ja mukavuutta: Asiakkaat viipyvät usein pidempään ravintolassa, jos istuimet ovat mukavat, pöydät oikean korkuisia ja muotoilu hyvää. Mitä enemmän asiakkaat viettävät ravintolassasi aikaa, sitä enemmän se usein näkyy myynnissäsi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit