4 vinkkiä apteekin intimiteettisuojan parantamiseen

Apteekin intimiteettisuoja herättää keskustelua, sillä pisarasuojat vaikeuttavat kommunikointia. Asioita saattaa joutua toistamaan ja ääntä korottamaan. Apteekeissa on jo vuosien ajan kiinnitetty huomiota reseptipisteiden intimiteettisuojaan rakentamalla sermit akustiikkalevystä. Tämä on hyvä ja tärkeä asia jatkossakin, mutta aina se ei riitä. On myös huomioitava, että akustointi ja äänieristys ovat kaksi eri asiaa. Siinä missä akustointi vähentää äänen kaikumista, niin se ei suinkaan poista ääntä.

Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun akustiikka otetaan huomioon apteekin suunnittelun yhteydessä. Asiakkaiden intimiteettisuoja paranee ja työntekijöiden tyytyväisyys lisääntyy. Tämä voi parhaimmillaan olla apteekille kilpailuetu.

Tässä asiantuntijoidemme vinkkejä apteekin akustiikan ja intimiteettisuojan parantamiseksi.

Hyödynnä ääntä ja kuvaa huomion herättäjänä

Radio tai näyttö siirtävät asiakkaiden huomiota pois apteekin asiakastilanteista. Luo äänimuuri sijoittamalla näyttö reseptipisteen ja odotusistuimien väliin. Jos se ei ole mahdollista, niin sijoita näyttö reseptitiskin läheisyyteen, jolloin se vetää puoleensa vuoroaan odottavien asiakkaiden huomiota. Näyttö toimii myös hyvänä itsehoitotuotteiden mainospaikkana. Mikäli näytön asentaminen ei onnistu, niin radio on myös vaihtoehto äänimaiseman rikkomiseen.

Kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen – muistilaput apteekkiasioinnin tukena

Reseptipisteessä lääkkeiden nimiä ei välttämättä tarvitse mainita ollenkaan – lääkkeiden nimen kirjoittaminen paperilapulle tai lääkepakkauksen pahvikotelon mukaan ottaminen ovat hyviä keinoja, jotka voi vinkata apteekissa asiakkaalle muistamisen helpottamiseksi ja intimiteettisuojan parantamiseksi.

Hyvin suunnitellut kalusteratkaisut intimiteettisuojan perustana

Jos apteekki on muuttamassa tai nykyiseen tilaan kalusteita uudistetaan, niin tämä on paras hetki kiinnittää huomiota intimiteettiasioihin. Kartoitamme, mitkä asiat sinua askarruttavat ja mitä pitää ottaa huomioon intimiteettisuojan osalta. Asiantuntevalta kalustesuunnittelijaltamme saat ehdotuksia apteekkisi intimiteettisuojan parantamiseksi. Vaihtoehtoja löytyy aina akustoivasta valaisimesta äänieristettyihin tiloihin.

Jos apteekissa on lääkerobotti, niin robotin toimittamille lääkepakkauksille on hyvä olla tason päällä intimiteettiä suojaava näköeste.

Akustiikka voi antaa myös uutta ilmettä apteekkiin

Jos apteekissa ja erityisesti reseptitiskin läheisyydessä on paljon kovaa seinäpintaa, kysy meiltä ehdotusta seinälle sijoitettavista akustiikkalevyistä. Tänä päivänä on saatavilla näyttäviä ja yksilöllisiä akustiikkalevyjä, joten halutessasi apteekkiisi on mahdollista saada samalla uutta ilmettä. Myös katto voi olla mahdollinen paikka akustiikkalevyille.

Muuttaako apteekki uusiin tiloihin tai remontoidaanko vanhaa? Me autamme sinua. Ota yhteyttä!

Marko Ojala
0400 557 317
marko.ojala@jewall.fi

Ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jewall Oy

Yli 30 vuoden ajan olemme mahdollistaneet satoja myymäläunelmia. Toteutuksia on tehty kokonaisten myymäläkonseptien luomisesta aina yksittäisiin esillepanokalusteisiin.

Toteutamme viihtyisät myymälätilat suunnittelusta toteutukseen omassa seinäjokelaisessa kalustetehtaassamme.

Myymälän uudistaminen on kanssamme helppoa. Ota ihmeessä yhteyttä!